Koga imajo zdaj za norca: sebe ali mene? / Marta Kos, GKTI izobraževanje, d.o.o.GVIN.com | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

Koga imajo zdaj za norca: sebe ali mene? / Marta Kos, GKTI izobraževanje, d.o.o.

Marta Kos

Marta Kos

“Sam pa, ker boš odslej živel na odprtem odru pred očmi vseh, moraš izuriti svoj značaj in ga urediti. …

Politikom se ni treba zagovarjati zgolj za javne besede in dejanja, ampak se ljudje vtikajo tudi v njihovo večerjo, posteljo, zakonsko zvezo, v vse njihove opravke, bodisi neresne ali resne….Kajti kakor sta lisa ali bradavica na obrazu neprijetnejši na pogled kot znamenje, pohabljenje ali brazgotine na drugih delih telesa, tako se majhne napake zdijo velikanske, ko jih vidimo v življenju voditeljev in politikov zaradi mnenja, ki ga ima večina ljudi o vodilni ali politični funkcijo kot o resni dejavnosti, ki mora biti brez kakršnega koli čudaštva in napak.” (Plutarh, Politični nasveti)

“Resna dejavnost, ki mora biti brez kakršnega koli čudaštva in napak…”

Kolikokrat razmišljam o teh preprostih Plutarhovih besedah, ko spremljam nastope naših politikov. In se velikokrat sprašujem, koga imajo zdaj za norca: sebe ali mene? Kako bi sicer nekateri tako brezsramno in nesramno komunicirali, tako bili prepričani v svoj prav, da se res požvižgajo na to, kaj in kako komunicirajo v javnosti? – Novinarji odkrijejo, da je minister Gorenak v oddelku za boj proti korupciji zaposlil človeka brez vsakršnih izkušenj na tem področju dela, pa jim očita, da so iz muhe naredili slona. Poslanka opozicijske stranke ga v državnem zboru lepo vpraša, zakaj imajo določeni dokumenti oznako zaupno in ji vehementno odvrne: “Ker sem jaz tako odločil, Ko boste vi ministrica, boste pa lahko naredili tako kot vi hočete.”

Kaj lahko naredimo, da bo manj nestrpnega in neprofesionalnega komuniciranja med politiki? Ne gre samo za tehnike komuniciranja, teh se lahko nauči praktično vsak. Gre za odnos, s katerim naši politiki delujejo na javni sceni, t.i. attitude. Če je nekdo v svoji komunikaciji žaljiv in ponižujoč do sogovornika, gre predvsem za njegov odnos. Če je nekdo nespoštljiv in ne priznava drugačnosti in različnosti, ne gre za tehniko, ampak odnos.

Ne vem, kaj lahko naredimo.

Blog izraža stališče avtorja in ne nujno skupine Bisnode.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Komentarji so zaprti.


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_e379o4v5m1seitjhn4caplcle0, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0