Pogosto zastavljena vprašanja | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

Pogosto zastavljena vprašanja | podpora

Pogosto zastavljena vprašanja na spletnem portalu Gvin.com

Pogosto zastavljena vprašanja na spletnem portalu Gvin.com

Prosimo, preglejte najbolj pogosto zastavljena vprašanja naših uporabnikov. Morda lahko odgovor na vaše vprašanje najdete prav tukaj. V primeru, da imate še kakšna dodatna vprašanja, nas kontaktirajte. Veseli smo, če vam lahko pomagamo. Lahko nas kontaktirate preko prednastavljenega sporočila na desni strani, ali vzpostavite stik z našim podpornim timom.

Podpora naročnikom:

Telefon: +386 (0) 80 39 03
Faks: + 386 1 6202 708
E-naslov:  support.si@bisnode.com

Dostopi:

Kako dostopam do poslovnega spleta Gvin.com?

Za dostop do spleta je potrebno geslo, ki ga uporabnik dobi ob sklenitvi pogodbe s ponudnikom poslovnega spleta, podjetjem Bisnode d.o.o. Geslo je namenjeno enemu uporabniku, ki lahko dostopa do poslovnega spleta s poljubne lokacije v Sloveniji ali tujini.

Kako pridem do uporabniškega imena in gesla za Gvin.com?

Na Gvin.com se lahko naročite preko spletne naročilnice. Kliknite tukaj za ogled naše ponudbe Gvin.com paketov in posameznih modulov. Svoje uporabniško ime in geslo boste prejeli najkasneje v roku 1 delovnega dne od prejetja naročilnice. Geslo vam bomo poslali po elektronski pošti, prejeli pa ga boste tudi pisno. Naročnina je letna in jo lahko plačate v enkratnem znesku ali v mesečnih obrokih. Morebitno presežno uporabo glede na izbrani paket naročnik plačuje mesečno. V okviru mesečne naročnine je namreč mogoč dostop do določene mesečne količine točk – odvisno od izbranega paketa. Če je predviden obseg mesečnega paketa prekoračen, znaša cena na prekoračeno točko 0,17 €. Naročilo velja eno leto in se avtomatično podaljša za enako obdobje, če se pisno ne odjavi vsaj 30 dni pred potekom veljavnosti naročilnice oziroma pogodbe. Dodatna vprašanja oz. vaš termin za osebno predstavitev poslovnega spleta Gvin.com pošljite na e-naslov  support.si@bisnode.com oz. nas pokličite na telefonsko št. 080 39 03.

Kako shranim geslo za Gvin.com?

 • V kolikor uporabljate Internet Explorer: kliknite na vaš internetni brskalnik. Pojdite na »Orodja (Tools)/Možnosti (Internet Options)/Vsebina (Content)/Samodokončaj (AutoComplete)/Avtomatsko samodokončaj (AutoComplete Settings) in obkljukajte »uporabniška imena in gesla« ter »obveščaj me o shranjevanju gesel.«
 • V kolikor uporabljate Mozillo Firefox : kliknite na vaš internetni brskalnik, pojdite na »Orodja (Tools)/Opcije (Options)/Varnost (Security)/Gesla (Passwords)« in obkljukajte »zapomni si gesla.« Za brezhibno delovanje Gvin.com vam priporočamo uporabo brskalnika Internet Explorer 7 ali kasnejšo različico oz. Firefox 3.5 ali kasnejšo različico.

Kje lahko vidim točke porabe?

Porabo po točkah lahko sproti pregledate na strani www.gvin.com. Skrajno zgoraj, v sredini, imate več sivih zavihkov (Domov, O podjetju, Produkti,…). Kliknete na zavihek ‘Dostopi’ in izpiše se vam število točk v pavšalu, število porabljenih točk in število točk za doplačilo. Koliko točk je vreden posamezen klik, si lahko ogledate, če greste nazaj na www.Gvin.comin namesto zavihka ‘Dostopi’, izberete zavihek ‘Naročniške strani’. Ko se z miško postavite na ta zavihek, se vam tik pod zavihkom izpiše še ena vrstica, kjer kliknete na ‘Točkovnik’. Izpišejo se vam vse funkcije. S klikom na vsako od teh, se vam izpiše podrobno točkovanje.

Kako dostopam do poslovnega spleta Gvin.com?

V primeru, da imate težave z dostopom, preverite naslednje možnosti:

 • nepravilno vnešeno geslo in uporabniško ime,
 • varnostne nastavitve v vašem brskljalniku so bile spremenjene,
 • potekla vam je seja (vsak dan ob 00:00 vam zaradi varnostnih razlogov samodejno poteče seja. Seja poteče tudi ob daljši neuporabi aplikacije, ko jo imate odprto v enem od brskljalnikov),
 • izbrisani piškotki v vašem brskljalniku. V primeru dodatnih vprašanj nam pišite na  support.si@bisnode.com ali nas pokličite na telefonsko št. 080 39 03.

Kako odpovem naročnino na Gvin.com?

Odpoved naročnine na Gvin.com sprejmemo le v pisni obliki, po pošti, faksu ali e-pošti, najkasneje 30 dni pred potekom pogodbe. Za podrobna navodila pokličite vašega osebnega svetovalca, nam pišite na e-naslov info.si@bisnode.com oz. nas pokličite na telefonsko št. 080 39 03.

Splošno:

Kateri so viri podatkov v Gvin.com?

 • AJPES – za registrske in splošne informacije, finančne podatke ter osebe;
 • AJPES – za transakcijske račune ter blokade;
 • SODIŠČA – za gospodarske spore;
 • URADNI LIST TER AJPES – za registrske objave.

Dodatni viri:

 • KOMPASS – za osebe;
 • MEDIJI – za članke;
 • PODJETJA – za kontaktne podatke;
 • PARTNERJI – za plačilni indeks.

Kako pogosto so podatki osveženi?

Podatke osvežujemo v skladu z ažurnostjo virov samih. Nov podatek objavimo takoj, ko nam je dosegljiv. Nekatere podatke osvežujemo dnevno (npr. blokada TRR, postopki insolventnosti), druge mesečno (npr. osebe) ali redkeje (npr. finančne podatke).

Za koliko pravnih subjektov imamo podatke?

Podatke imamo za več kot 290.000 pravnih subjektov, od tega 170.000 naslovov podjetij, 120.000 telefonskih številk in 45.000 elektronskih naslovov.

Za koliko fizičnih oseb (zastopnikov, lastnikov) imamo podatke?

Modul SiMatrix vam omogoča pregled povezav oz. relacij med posameznimi osebami in podjetji za preko 300.000 subjektov.

Za koliko d.d. zajemamo lastniško strukturo?

Za delniške družbe dnevno osvežujemo podatke iz KDD-ja. Podatke o lastništvu imamo za vse delniške družbe v Sloveniji, ki jih je cca 2.500.

V katerih jezikih lahko spremljam Gvin.com?

Stran lahko spremljate v slovenskem in deloma v angleškem jeziku (ne prevajamo člankov in uradnih zapisov).

Lahko dobim podatke oz. poročila tudi v angleščini?

 • Poročilo o finančni analizi lahko pripravimo v angleščini, nemščini, ruščini in italijanščini (modul FinBon);
 • Bonitetna poročila so vam po naročilu na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

Lahko izvažam elektronske naslove in podobne kontaktne podatke?

Gvin.com vam omogoča izvoz osnovnih kontaktnih podatkov: matična številka, davčna številka, naziv podjetja, naslov podjetja, ne omogočajo pa izvoza e-naslovov, telefonov, oseb in finančnih podatkov. Če te podatke želite, vam izdelamo bazo po vaši meri v skladu z zahtevanimi parametri. Za dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu  support.si@bisnode.com ali na telefonski št. 080 39 03.

Katere možnosti izvoza oz. upravljanja s podatki obstajajo?

 • Modul Finančni podatki – izvoz v xls, izvoz v Ibisco Finplan ali Ibisco FinBon;
 • Modul FinBon – finančno poročilo v Microsoft Wordu ali PowerPointu lahko izdelamo v petih minutah;
 • Modul Poslovni tisk – možnost tiskanja, shranjevanja in pošiljanja člankov po elektronski pošti.

Na podlagi česa je izračunan plačilni indeks?

Vir podatkov za izračun so prejeti računi (saldakonti) naših poslovnih partnerjev. Plačilni indeks zajema nam dostopne račune. Trenutno je v bazi preko 16 milijonov le-teh. Za izračun se uporablja tehtani način izračuna, kar pomeni, da so zamude tehtane z zneski. Služi vam kot dodatna pomoč pri oceni bonitete podjetja.

Kaj je informator?

Informator je servis obveščanja po e-pošti o blokadah TRR-ja, narokih, spremembah plačilnega indeksa, začetku stečaja, prisilne poravnave in likvidacije za 300 podjetij po lastnem izboru (modul Finančni podatki).

Kaj vam omogoča modul Poslovni tisk?

 • Monitoring poslovnega tiska, javnih objav in objav tiskovnih agencij;
 • Dnevno ažuriranje člankov objavljenih v Delu, Dnevniku, Večeru, Financah, Žurnalu 24, Managerju, STA, Kapital, The Slovenian Times, GfK Orange in drugih;
 • Iskanje po različnih kriterijih (poljuben tekst, avtor, datum, vir ipd);
 • Primerno za kliping v elektronski obliki.

Kateri podatki so objavljeni v modulu Neprofitne organizacije?

Podatki za cca. 27.000 neprofitnih organizacij v Sloveniji (javni zavodi, društva, pravne osebe javnega prava, zadruge), vendar odvisno od posamezne neproftine organizacije. V kolikor so podatki na voljo, jih objavimo, vendar niso vse neprofitne organizacije dolžne oddajati finančnih poročil (npr. odvetniki).

V katero leto segajo arhivi bilanc, člankov, konsolidiranih bilanc in blokade transakcijskih računov?

 • Arhivi bilanc: pregled bilanc in kazalnikov v daljšem časovnem obdobju od leta 1994 dalje (modul Finančni podatki);
 • Poslovni tisk: arhiv člankov od leta 1994;
 • Konsolidirane bilance: modul, ki nudi vpogled v cca. 500 konsolidiranih družb in posledično 2.500 hčerinskih družb v operativni obliki z arhivom od leta 2002;
 • Blokade transakcijskih računov in zgodovina blokad od leta 2002 dalje (modul Finančni podatki).

Komentarji so zaprti.


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_gmmco2n21lg8qt2lm3qr28stl0, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0