Ponosna Korošica / Marta Kos, GKTI izobraževanje, d.o.o.GVIN.com | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

Ponosna Korošica / Marta Kos, GKTI izobraževanje, d.o.o.

Marta Kos

Marta Kos

V četrtek sem bila še posebej ponosna Korošica. Pa ne, da bi mi kadarkoli zmanjkalo lokalpatriotizma… A po tretji osvojeni medalji Tine Maze na svetovnem prvenstvu v Schladmingu mi je zaigralo srce kot že dolgo ne.

Imela sem trening vodenja za mednarodno korporacijo, kjer so bili udeleženci iz treh držav, a na koncu se mi je zdelo (kljub prisotnosti Avstrijke), da smo vsi navijali za Tino. Vzeli smo si 15 minut premora in prek internet spremljali vožnjo petih najboljših veleslalomistk in na ves glas zarjuli, ko je Tina osvojila srebro.

Prav zanimivo je, kako lahko tako majhen kraj kot je Črna na Koroškem z nekaj več kot 2.300 prebivalci, da slovenskemu športu toliko in tako močnih odličnih športnikov. Danes Tina, nekoč Mitja Kunc, Nataša Lačen in še veliko drugih. Že mora biti nekaj posebnega na tistem koncu Slovenije, ki mu Korošci velikokrat rečemo kar konec sveta. Ko pride regionalna cesta v center Črne, se obrne in pelje nazaj. No, seveda je še veliko drugih cest, a vse peljejo v hribe, preko katerih se da priti marsikam, tudi v Šoštanj oziroma v Logarsko dolino.

Mi pa sploh ni enostavno gledati slovenskih športnikov, ki tekmujejo in se borijo na najpomembnejših svetovnih tekmah. V četrtek mi je ob Tini srčni utrip narasel kot da bi delala ne vem kaj fizičnega. Kakšen pritisk je potem šele morala prenašati Tina. In to ne enkrat, že celo letošnjo odlično sezono. Kaj ti pomaga najboljša fizična pripravljenost, če nisi toliko psihično stabilen oziroma močan, da preneseš vse te pritiske.

Nekoč smo v Švici poslušali predavanje nekajkratne zmagovalke najbolj znanega triatlona na svetu Ironman-a, Natasche Badmann. Svojo formula uspeha nam je razložila z zelo enostavno formulo: 3 x 3 x 3. Prva trojka je za fizično pripravljenost, druga za psihično pripravljenost in tretja za prehrano. Če je vse, kot mora biti, je zmnožek 27, takoj, ko bi ga polomila, na primer tako, da bi pred tekmo pojedla porcijo dunajskeg zrezka in pečenega krompirja, bi to pomenilo 1 za prehrano in zmnožek se bliskovito zmanjša na 9.

Zaradi vsega veselja, ki nam ga je Tina pripravila v tej sezoni, je moja velika herojka in sem ponosna nanjo.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Komentarji so zaprti.


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_q7rlpkjhg0491hsldo10e3qdq3, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0