Bilten Februar 2013GVIN.com | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

Bilten Februar 2013

Srbske družbe so skupaj ustanovile 42 % več dobička kot hrvaške te 88,5 % več kot slovenske.

Bisnode mesečni Bilten je brezplačna elektronska publikacija podjetja Bisnode, namenjena hitremu pregledu dogodkov v slovenskem gospodarstvu tako na makroekonomski kot na mikroekonomski ravni.

Glavni vir podatkov za analize so naši produkti Gvin.com, Bonitete.si in Credit Check, ki podjetjem in podjetnikom pomagajo pri poslovnih odločitvah že vrsto let in omogočajo celovit pregled nad tveganjem in dogajanjem na trgu, konkurenco, panogo, partnerji, poslovnimi povezavami vodstva, lastniškimi strukturami, kapitalskimi povezavami podjetij in še več.

Podpiramo rast in inovativnost. Stremimo k najvišjim ciljem in podpiramo najboljše.

Pred vami je delček naše vsebine.

Vabljeni.

Tema meseca

V februarski analizi primerjamo gospodarske družbe iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki so bile dostopne v Bisnode podatkovni bazi (samostojni podjetniki niso bili zajeti). Demografski podatki in poslovni pregled za poslovno leto 2011 so pokazali, da je gospodarstvo v Sloveniji še vedno v opazni prednosti, a tako Hrvaška kot Srbija v nekaterih parametrih tudi prednjačita pred pregovorno podjetnejšo in uspešnejšo Slovenijo.

V Sloveniji imamo še vedno največ gospodarskih družb na prebivalca, najvišji dobiček na prebivalca, najboljšo dodano vrednost na zaposlenega, najvišje plače … In hkrati: tudi v navidez slabših razmerah obe sosedni državi v nekaterih kategorijah zmoreta celo več kot mi. »Za nas je pomembna predvsem primerjava z državami EU, s katerimi opravimo največ mednarodne menjave. Ta kaže, da se Slovenija po podjetniški aktivnosti uvršča v spodnjo polovico držav EU,« v tokratnem intervjuju opozori na za nas še pomembnejši izziv mag. Boštjan Vasle, direktor UMAR-ja.

Bookmark the permalink.

Komentarji so zaprti.


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_57r7jm4tts9kpslrbs6elkncd0, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0