Bilten januar 2013GVIN.com | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

Bilten januar 2013

Največ podjetij je registriranih v mestni občini Ljubljana, najmanj v občini Slovenj Gradec, največ delovno aktivnih prebivalcev na podjetje ima občina Novo mesto, najmanj pa Koper..

Bisnode

mesečni Bilten je brezplačna elektronska publikacija podjetja Bisnode, namenjena hitremu pregledu dogodkov v slovenskem gospodarstvu tako na makroekonomski kot na mikroekonomski ravni.

Glavni vir podatkov za analize so naši produkti Gvin.com, Bonitete.si in Credit Check, ki podjetjem in podjetnikom pomagajo pri poslovnih odločitvah že vrsto let in omogočajo celovit pregled nad tveganjem in dogajanjem na trgu, konkurenco, panogo, partnerji, poslovnimi povezavami vodstva, lastniškimi strukturami, kapitalskimi povezavami podjetij in še več.

Podpiramo rast in inovativnost. Stremimo k najvišjim ciljem in podpiramo najboljše.

Pred vami je delček naše vsebine.

Vabljeni.

Tema meseca

V prvi letošnji temi meseca skozi Bisnode analizo razgrinjamo gospodarske kapacitete slovenskih mestnih občin. Slednjih imamo 11 in v primerjavi s celotnim slovenskim gospodarstvom podjetja v njih v povprečju ustvarijo za več kot 60 odstotkov vseh prihodkov, zaposlujejo več kot polovico vseh zaposlenih in izplačujejo skoraj sedem odstotkov višje plače. Med posameznimi občinami po gospodarski uspešnosti podjetij sicer obstajajo razlike, a njihov skupen zgled ‘pod črto’ je vendarle jasen: ‘važna je tehnika’.

Naš sogovornik, mag. Peter Ribarič, vodja projekta Zlati kamen, zato meni, da se male občine od velikih lahko naučijo marsičesa, da pa to hkrati ne pomeni, da ne more biti tudi obratno. »Za uspešen trajnostni razvoj se morajo občine stalno prilagajati gospodarskim razmeram, se primerjati in prevzemati najboljše prakse iz drugih okolij,« namigne na dejstvo, da za Slovenijo glede tega ni glavni izziv domnevna preštevilčnost občin, ampak kvečjemu njihova sposobnost prilagajanja danim razmeram ter pretakanja dobrih praks na področju zagotavljanja ugodne podjetniške klime.

Bookmark the permalink.

Komentarji so zaprti.


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_4nn3jirf62egh2u432oo4q4ku7, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0