Bilten junij-julij 2013 | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

Bilten junij-julij 2013

Ne zapirajmo se v lokalne ovire – naš trg je Evropa, cel svet.

Bisnode mesečni Bilten je brezplačna elektronska publikacija podjetja Bisnode, namenjena hitremu pregledu dogodkov v slovenskem gospodarstvu tako na makroekonomski kot na mikroekonomski ravni.

Glavni vir podatkov za analize so naši produkti Gvin.com, Bonitete.si in Credit Check, ki podjetjem in podjetnikom pomagajo pri poslovnih odločitvah že vrsto let in omogočajo celovit pregled nad tveganjem in dogajanjem na trgu, konkurenco, panogo, partnerji, poslovnimi povezavami vodstva, lastniškimi strukturami, kapitalskimi povezavami podjetij in še več.

Podpiramo rast in inovativnost. Stremimo k najvišjim ciljem in podpiramo najboljše.

Pred vami je delček naše vsebine.

Vabljeni.

 

Tema meseca

Donosnost sredstev slovenskih gospodarskih subjektov je v letu 2012 dosegla komaj 0,5 odstotka. Donosnost kapitala se je v primerjavi z letom prej znižala za približno 0,30 odstotka. Nizka in še nižja kot leto prej je bila tudi dobičkovnost prihodkov. Čisti dobiček se je od 2011 zmanjšal za 20 odstotkov, število delovnih mest, ki so jih ti subjekti zagotavljali, pa je padlo še za 3,4 odstotka.

A v tej kritični podobi se skriva odstotek podjetij – natančneje, 1,6 odstotka – ki so imela v letu 2012 5,2-krat več kapitala, 8,5-krat več sredstev, 6,4-krat več zaposlenih in skoraj 11-krat več prihodkov kot ostala, če naštejemo samo nekaj vrednosti. Vas zanima, katera neki podjetja so to? Tista, v katerih je večinski lastnik tujega porekla!

Bisnode analiza je razkrila, da je ‘slovenski strah’ pred tujimi lastniki neutemeljen. Najdete jo v tokratni temi meseca, ki pa smo jo v intervjuju dodatno podprli s pogovorom s Christofom Drostejem, generalnim direktorjem Helle Saturnus Slovenija.

 

Bookmark the permalink.

Komentarji so zaprti.


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_v4fb5i8apoqltf469n9u0nned0, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0