Smo ženske res boljše vodje? / Marta Kos, GKTI izobraževanje, d.o.o.GVIN.com | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

Smo ženske res boljše vodje? / Marta Kos, GKTI izobraževanje, d.o.o.

Marta Kos

Marta Kos

Ali smo ženske res drugačne vodje od moških? Zakaj se danes pomikamo od dominantnega-moškega stila vodenja do kooperativnega-ženskega sloga?

Je to lahko rešitev za čim prejšnji in kakovosten izhod iz krize? Se ženski slog vodenja/leadership-a res razlikuje od moškega? In če se, katere so potem tiste lastnosti, ki delajo ženske boljše? Je očitek, da smo ženske bolj čustvene, tudi pri vodenju, zdaj naenkrat naša prednost?

V središču Ljubljane se je danes na povabilo družbe Deloitte zbralo okoli 30 poslovnh žensk, ki so znale odgovoriti na ta vprašanja. Zato sem bila tem bolj vesela, da so me povabile, da jim povem nekaj več o tem, kako smo ženske vendarle osvojile poslovni svet, da nismo več izjema, ampak da obstajamo kot pravilo, da se ne borimo za obstanek, ampak poslovno okolje oblikujemo po svojih željah in merilih, kot so zapisale organizatorke.

Smo SheXO: ona-ženska-vodja! Ta kratica mi je vedno bolj všeč. Všeč mi je pa tudi to, da se je danes izkazalo, da smo ženske zelo samozavestne, uspešne in v mnogih primerih tudi trmaste. Za nas je zelo nevarno splošno prepričanje, da smo dobre zgolj zato, ker smo boljše na področju mehkih veščin, v komunikacijah in v odnosih s sodelavci. To so sicer lepe lastnosti, a še zdaleč ne zagotavljajo uspeha. Da lahko premagamo steklene stropove, materinske zidove in zadušljive sobe, potrebujemo poleg obvladovanja samih sebe, čustvenih in socialnih kompetenc tudi obvladovanje poslovnih veščin. Susan L. Colantuono, avtorica knjige “No Ceiling, No Walls”, je ta zadnji del poimenovala “the missing 33 %”, manjkajočih 33 %. In ima prav: brez poslovnih veščin dobro voditeljstvo ni možno.

Se že veselim naslednjega srečanja, verjetno tam okoli dneva žena.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Jedan odgovao na Smo ženske res boljše vodje? / Marta Kos, GKTI izobraževanje, d.o.o.

  1. piracetam says:

    Spremembe, ki jih doživljamo v času recesije in posledično varčevanja, »silijo« tako delodajalce, strokovnjake s področja karierne orientacije, kot tudi iskalce zaposlitve (zaposlene in brezposelne), k ubiranju novih pristopov. Novi pristopi h karierni orientaciji se danes razvijajo v smeri e-podpore ter novih, manj poznanih metod, kar pripomore k bolj ekonomični porabi časa pri izvajanju kariernega svetovanja. Na konferenci bomo govorili o omenjenih pristopih, kot tudi o praksah, ki se jih poslužujejo strokovnjaki v tujini.


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_o9rdirfe23mf6996c8dkkpdpp3, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0