Upajmo si / Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon, pobudnik projekta Simbioz@ in avtor Moje sr(e)čne knjige | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

Upajmo si / Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon, pobudnik projekta Simbioz@ in avtor Moje sr(e)čne knjige

Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon, pobudnik projekta Simbioz@ in avtor Moje sr(e)čne knjige

Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon, pobudnik projekta Simbioz@ in avtor Moje sr(e)čne knjige

Sreča spremlja hrabre, slišimo pogosto. V to verjamem. Hrabri so tisti, ki si upajo. Upanje pa umre zadnje. Se pravi, da bodo hrabri umrli zadnji in to pomeni upanje za vse nas.

Tanka je meja med hrabrostjo in predrznostjo. Vendar si upam zapisati, da si na splošno premalokrat upamo. Stopiti iz povprečja je tvegano dejanje tistih, ki uživajo v coni udobja. Upati bi si moral vsak, ne gre samo za pravico, včasih je to tudi dolžnost.

Če razmišljam, kaj bi pomenilo napredek v naši družbi, verjamem, da so to ljudje, ki si upajo narediti tri stvari. Morda je recept preprost, vendar so dejanja tista, ki morajo slediti želji.

Upati si povedati mnenje. To bi morali naučiti vse mlade. Ne gre za to, da jih prepričamo, da imajo vedno prav. Daleč od tega. Vendar če si želimo družbo napredka, moramo najprej naučiti vse, da izrazijo svoja mnenja. Argument ni edini način komunikacije, lateralno in paralelno razmišljanje so zanimivi novi pristopi dojemanja tega sveta. Nič od tega pa ni mogoče, če mnenje ostaja samo v nas, če ga ne znamo povedati, napisati. Zato je gotovo pomembno, da si vsi upamo povedati svoje mnenje in za njim stati.

Kako lep bi bil ta svet, če bi znali vsi stopiti na stran resnice. Seveda je tako, da je vsaka resnica lahko zelo subjektivna. A borba za resnico je plemenito dejanje tistih, ki verjamejo v to, da ne zmaga vedno dobro nad zlim samo v pravljici, temveč tudi v vsakdanjem življenju. Upati si stopiti na stran resnice je plemenito dejanje. Če to pomeni, da se izpostavimo, če to pomeni, da naredimo tisto, kar je prav, potem gremo v pravo smer. Ob tem pa ne pozabimo, da ima vsaka zgodba dve plati in da moramo, preden resnici verjamemo, opraviti veliko dela, pridobiti vsa dejstva in si ustvariti svojo sliko.

Če povemo svoje mnenje in če upamo stopiti na stran resnice, potem je naslednji korak precej logičen. Upati si stopiti na stran šibkejšega. Ne gre za to, da branimo tiste, ki si tega ne zaslužijo, gre za to, da skušamo razumeti vsakega, ga poslušamo in slišimo in če precenimo, da je iskreno in odkrito, je prav, da odločno stopimo na stran šibkih.

Tisti, ki si upamo, vemo, da to ni vedno najlažje. Morda je včasih lahko tudi nevarno, vendar je občutek, da si upaš in da zmoreš, ko gre za prave stvari, tisti, ki poplača vse. Več ljudi, ki si bodo upali, lepša bo naša prihodnost. Sploh če se bomo borili za prave stvari in jasno verjeli v to, da vedno nad slabim zmaga dobro.

Stopiti iz povprečja je tvegano dejanje tistih, ki uživajo v coni udobja. Upati bi si moral vsak, ne gre samo za pravico, včasih je to tudi dolžnost.

Upati si stopiti na stran resnice je plemenito dejanje. Če to pomeni, da se izpostavimo, če to pomeni, da naredimo tisto, kar je prav, potem gremo v pravo smer.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Jedan odgovao na Upajmo si / Žiga Vavpotič, strokovni direktor Zavoda Ypsilon, pobudnik projekta Simbioz@ in avtor Moje sr(e)čne knjige

  1. Saadia says:

    Hehe, Piran ma kot kaže res eno posebno engjrieo kar se tiče brainstormanja, razmišljanja, planiranja Pred nekaj meseci sem v enako beležnico z enakim pisalom zapisal nekaj pomembnih zadev. Pa da vidimo kako se bodo uresničile :) Sicer pa fajn foto-strip!


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_ch21tti6qbe790napbu31omnf3, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0