X in Y. Arhetipi. Boj v savani. / mag. Natalija Postružnik, direktorica službe za odnose z javnostmi, Zavarovalnica Maribor d.d. | GVIN.com

Vstopna točka za naše naročnike

Za prijavo v Gvin sistem kliknite na gumb

Brezplačen iskalnik

Za brezplačno iskanje podatkov vpišite ime podjetja, ustanove, naslov, davčno ali matično številko.
Podjetja Spletna stran

X in Y. Arhetipi. Boj v savani. / mag. Natalija Postružnik, direktorica službe za odnose z javnostmi, Zavarovalnica Maribor d.d. | Gazela

mag. Natalija Postružnik

mag. Natalija Postružnik

Če je prejšnji petek Maribor obdajalo sonce, ga tokrat prekriva debela plast megle. Z malo ironije bi človek pomislil, da vreme odraža stanje energije v tej okolici. Če bi bili še malo morbidni, bi svečke, ki so jih v znak mirnega protesta postavili ‘uporni’ Mariborčani in Mariborčanke ob radarjih, bi dejali, da se je praznik vseh svetih), pač začel teden dni pred predvidenim rokom. Pokopali pa s(m)o mesto, polno upanja. A na srečo to ni edina realnost mesta, ki je včeraj – vsaj v nogometu –dokazal svojo veličino. Tottenheim : Maribor – 1:1.

Boj v savani

V Sloveniji se je v tem tednu začelo kar nekaj pozitivnih zgodb – eno od teh je kreiral Bisnode – zgodbe štirih o uspehu B4B. Druga je povabilo k sodelovanju za najboljšega zaposlovalca Zlata nit, tretjo kreirajo Gazele, ki so bile včeraj za leto 2012 razglašene v osrčju Slovenije, v hramu kulture. Čestitam Dewesoftu, pa tudi srebrnemu GMT in bronastemu podjetju za meroslovje Lotrič. Nobeno podjetje ne prihaja iz osrednje Slovenije – zasavsko-savinjsko, podravsko-pomursko in gorenjsko podjetje so tista, ki nosijo kipce gazel v svoj domači kraj.

Inspirira me dejstvo, da imamo tako visoko tehnološko razvita in odgovorna podjetja (Lotrič d.o.o. je med drugim tudi prejemnik nagrade Horus 2011). Njihova dejanja, zavzetost in udejanjanje koncepta moralnega kapitalizma dajejo upanje o zavedanju soodvisnosti in sodelovanja kot koncepta prihodnosti v siceršnjem poslovnem okolju, ki vsak dan bolj spominja na boj v savani. Kar ne ubija, krepi.

Preboj, svoj modri ocean, so torej poiskali tisti, ki jim je kriza najprej potrkala na vrata. »Nerad govorim o krizi, ki se vleče in v kateri se nič ne menja. To so časi, ki se jim je treba prilagoditi,« pravi Tomaž Gider, prokurist letošnje srebrne gazele GMT. Na sredinem predavanju za »ECQA Certified Social Responsibility Manager« je eden od predavateljev poudaril, da se bo kriza končala, ko bo postala normalno stanje. Podobna sporočila o prilagajanju, moralnosti, odgovornosti torej prihajajo iz različnih strani. V Sloveniji J.

Arhetipi

Ta podjetja stopajo iz okvirov arhetipov Slovencev. Saj poznate: Cankarjeva mati, vedno z občutkom teže sveta na svojih ramenih, oče, odtujen in nedostopen, kriv za materino neizživetost in nesrečnost, in otroci, za katere se mati žrtvuje in jim ne dopušča možnosti odraščanja, zorenja, samostojnega življenja. Ujeti v zgodovino istih vzorcev to nesrečo in žrtvovanje prenašamo na prihodnje rodove … in se čudimo, zakaj nismo kreativni, drzni, odprti za novosti, željni sodelovanja …

Spremembe (smo že in še bomo) sprožale slovenske matere J.

X in Y.

Začelo se bo torej s kromosomi. Ženskimi in moškimi. Čeprav ta dva znaka v naslovu tokrat ne predstavljata jin-janga, moškega in ženske, ampak koncept modela zaupanja. X so tisti ljudje, ki ne zaupajo, dokler jih ne prepričaš v nasprotno, Y pa tisti, ki zaupajo, dokler zaupanja ne zlorabiš. Ta model je povezan z modelom delovanja – X kot preteklost, Y kot prihodnost. X kot zabetoniranost, Y kot možnost, priložnost. X kot omejevalno, Y kot sodelovalno.

Pa še izziv za ta teden, moj zadnji, v katerem se poslavljam od vas: v teh štirih tednih smo govorili o upanju, o svobodi, o odgovornosti, o 90 dneh za spremembe, o moralnosti in o bistvu. Se vas je »bralno« druženje z menoj dotaknilo? Kaj boste izbrali, kateri arhetip bo vaš? Tako majhna pika, pa tako velika razlika, so rekli včasih za eno od blagovnih znamk. Majhna sprememba v mindsetu (mentaliteti – mentalnem sklopu), pa tako velik preskok v delovanju.

izberite moralni Y in sodelujte z drugimi. Zaupajte, verjemite, odprto objemite predloge, drugačnost, ustvarjalnost … bodite zavzeti, upajte in drznite si. Ponosna sem na vas.

mag. Natalija Postružnik,

članica upravnega odbora Sekcije mladih menedžerjev pri Združenju manager, podpredsednica Društva za spodbujanje mreženja, članica upravnega odbora NK Maribor, direktorica odnosov z javnostmi Zavarovalnica Maribor, PiarNaKvadrat osebnost leta 2009 in Naj učiteljica po izboru študentov Doba Fakultete 2011.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Komentarji so zaprti.


SEO Powered By SEOPressor

Warning: Unknown: open(C:\Windows\TEMP\\sess_ulg15icb2u6glqoheth392f821, O_RDWR) failed: Invalid argument (22) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0